Muziekvereniging Excelsior


Excelsior

Muziekvereniging Excelsior Ouwsterhaule bestaat sinds 1945 en bestaat uit ca. 80 actief spelende leden uit alle leeftijdscategorieën. Samen vormen zij een fanfareorkest dat uitkomt in de tweede divisie. De leden komen uit Ouwsterhaule en omliggende dorpen. Sinds november 2010 is de muzikale leiding in handen van Gerben Pol.


Het doel van de vereniging is het beste uit muzikanten te halen. De leden zijn fanatiek, maar er is genoeg ruimte voor ontspanning en gezelligheid.


Het repertoire van Excelsior is zeer breed. Naast origineel fanfare werk staan ook klassiekers, musicals, film- en popmuziek op het programma.
Excelsior neemt regelmatig deel aan concertwedstrijden van de Koninklijke Bond van Nederlandse Muziekverenigingen en hebben al vele prijzen in de wacht gesleept.
 
Repetieavond

Excelsior repeteert elke donderdag van 20.00 – 22.00 uur in Dorpshuis De Hichte in Ouwsterhaule.


B en C orkest


Excelsior wil blijven bouwen aan een goede toekomst. Er wordt sterk ingezet om kinderen en jongeren enthousiast te maken voor fanfaremuziek. In het C orkest leren ze de eerste kneepjes van het vak. In het B orkest wordt geleerd om samen te spelen en wordt ervaring opgedaan in het optreden voor publiek. Instromen in het A orkest is dan het volgende doel.


Klik op: excelsior-ouwsterhaule.nl voor meer informatie